Jong Oranje walst over Jong Schotland heen

Jong Oranje heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Schotland met klinkende cijfers gewonnen. Mede dankzij een zuivere hattrick van Quincy Promes zegevierde Nederland in het Schotse Paisley met 6-1. Jong Oranje gaat met dertien punten uit vijf wedstrijden aan de leiding in de kwalificatiepoule.

Promes, die deel uitmaakt van de voorlopige WK-selectie, speelde zich in de eerste helft nadrukkelijk in de kijker bij bondscoach Louis van Gaal. Hij scoorde in de 26e minuut na een mooie individuele actie en knalde vijf minuten voor rust via de onderkant van de lat de 0-2 achter de Schotse keeper. De speler van FC Twente zorgde wat later ook voor de 0-3 ruststand.

In de tweede helft was het Hakim Ziyech die de hoofdrol voor zich opeiste. De speler van Heerenveen mocht een kwartier voor tijd invallen en scoorde in een tijdsbestek van vijf minuten twee prachtige goals. PSV'er Karim Rekik had vlak na rust al voor 0-4 gezorgd. Steve May maakte in de slotfase de Schotse eretreffer.

Jong Oranje heeft evenveel punten als Jong Slowakije, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. De tien groepswinnaars en de vier beste nummers twee strijden in play-offs om zeven tickets voor het EK van volgend jaar in Tsjechië.

Samenvatting Jong Schotland - Jong Oranje. (bron: YouTube)