Stam en Ulderink nieuwe trainers Jong Ajax

Jaap Stam en Andries Ulderink zijn de nieuwe trainers van Jong Ajax. Dat heeft de Amsterdamse club woensdag bekendgemaakt. Stam was afgelopen seizoen assistent-trainer van Frank de Boer bij het eerste team en daarnaast was hij als defensietrainer werkzaam voor verschillende teams. Ulderink was scout bij de landskampioen. Beiden tekenen voor twee seizoenen.

Stam werd de afgelopen maanden in verband gebracht met AC Milan waar hij assistent zou moeten worden van Clarence Seedorf. Seedorfs positie ligt nu echter onder vuur in Milaan. De oud-verdediger ziet zijn nieuwe baan bij Ajax helemaal zitten. "Ik kijk er zeer naar uit om onze krachten te bundelen en er een mooie periode van te maken. We krijgen te maken met bijzonder getalenteerde jongens, aan ons de taak om deze spelers extra bagage te geven en te laten presteren in de Jupiler League."

Ulderink trainde in het verleden Go Ahead Eagles, De Graafschap en AGOVV Apeldoorn. Die laatste club ging in januari vorig jaar failliet, waarna Ajax Ulderink als scout aantrok. "Het is prachtig dat deze kans voorbijkomt, die pak ik met beide handen aan. Het trainersvak begon bij mij eerlijk gezegd alweer te kriebelen."

De positie van trainer van Jong Ajax was vacant omdat Alfons Groenendijk zijn contract niet verlengde. Onder zijn leiding eindigde Jong Ajax in het eerste seizoen in de Eerste Divisie als veertiende.