Onderzoek naar gesjoemel bij Utrechtse kledingbank

De politie onderzoekt een aangifte van fraude bij Stichting Kledingbank Utrecht. Oprichter Jessica van Lokven deed in april aangifte, nadat ze vermoedde dat twee andere bestuursleden enkele duizenden euro's hadden verduisterd. Dat bevestigt een woordvoerder woensdag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

De politie is nu een maand bezig met onderzoek, zegt een woordvoerder. "De financiële stukken worden bekeken. Ook verhoren we betrokkenen." Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Van Lokven stapte uit het bestuur van de stichting na de aangifte, aldus de ochtendkrant. Een van de bestuursleden van de stichting zegt in de krant dat dreigbrieven in omloop zijn. De politie kan dat niet bevestigen. "Er is geen aangifte gedaan van bedreiging", aldus de woordvoerder.

Utrecht kwam vorig jaar ook in het nieuws naar aanleiding van fraude bij een vrijwilligersorganisatie. PvdA-raadslid Bert van der Roest stapte in oktober op toen bleek dat hij veertigduizend euro had gestolen uit de kas van daklozenkrant Straatnieuws.