Selfies moeten ambtenaar aan betere cao helpen

Gemeentewerkers uit Den Haag maken maandag selfies om een betere cao af te dwingen. De ambtenaren schieten foto's van zichzelf met een boodschap aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Dat heeft vakbond Abvakabo FNV woensdag aangekondigd. De ambtenaren eisen met de actie werk, koopkracht en respect.

De 'caofie' maakt deel uit van een waarschuwingsactie van de bonden, die de cao-onderhandelingen met VNG nieuw leven moet inblazen. De besprekingen met de koepelorganisatie liggen al een jaar vast. De vakbonden eisen een loonsverhoging van tweeënhalf procent in 2013 en drie procent in 2014.

VNG wil niet reageren op de actie. "Wij hebben een open uitnodiging staan om de gesprekken met de bonden te hervatten. Daar wil ik het bij laten", aldus een woordvoerder.

Vorige week legden ambtenaren van de gemeente Amsterdam hun werk al twee uur neer om hun eis om meer loon en minder onzeker werk kracht bij te zetten. Volgens Abvakabo waren zo'n 1500 ambtenaren bij het protest aanwezig. Op 18 juni volgt een landelijke stakingsdag.