Peter Faber vroeg vrouw naakt ten huwelijk

Al snel na de eerste afspraak vroeg acteur Peter Faber schoonheidsspecialiste Rosana ten huwelijk. En hij had niets aan. "Ik geloof dat het de tweede keer was dat we de nacht samen hadden doorgebracht", vertelt Rosana maandag in De Telegraaf. "We lagen naakt in bed en toen zei hij opeens: 'Zullen we trouwen?' Het voelde tussen ons al zó ontzettend goed, dat ik al snel 'ja' zei."

Het is het vijfde huwelijk voor de 70-jarige Faber, vooral bekend uit Ciske de Rat, Schatjes en Mama is Boos!. Hij gaf in maart al aan met Rosana te zijn getrouwd maar vierde afgelopen weekend in Amsterdam pas het huwelijksfeest. De twee gaan in augustus op huwelijksreis naar Kreta.

"Sinds afgelopen weekeinde is het officieel", zegt Faber. "Maar we dragen al maanden gehamerde ringen met de inscriptie: junta paras siempre, samen voor altijd." Daar staat Rosana helemaal achter. "En dat betekent voor mij, voor ons: altijd, niet alleen bij leven, maar ook daarna... Voor altijd horen wij bij elkaar."

"Ik vind de liefde mooi, maar ook de jaloezie en bezitterigheid die daarbij hoort", lacht Faber. "Ik geloof in het grote 'ja' en dat je volledig voor elkaar gaat. Hoe het tussen mij en Rossana verloopt, zal de tijd leren. Mijn ervaring leert wel dat je na een jaar of vijf, zes moet oppassen, want dan dreigt er routine in te komen. Al geloof ik dat Rosana en ik elkaar wel 'wakker' kunnen houden."


Peter Faber vroeg vrouw naakt ten huwelijk (Foto: Novum)