Mishandelingszaak tegen Bieber in juni verder

De advocaat van Justin Bieber moet zich op 16 juni weer melden bij de rechter in Toronto. Dan vindt de volgende hoorzitting plaats in de mishandelingszaak tegen de 20-jarige zanger. Dat is maandag bepaald, schrijft de Canadese krant Toronto Sun. Hij wordt ervan verdacht eind vorig jaar een limousinechauffeur te hebben geslagen, omdat die de muziek niet harder wilde zetten.

Biebers advocaat meldde zich maandag bij de rechter, zoals werd verwacht, zonder de zanger. De raadsman liet eerder al weten dat Bieber zich pas laat zien als een daadwerkelijke rechtszaak begint. Wat er is besproken met de rechter is onbekend. De aanklagers kwamen vorige week al bij elkaar. De uitkomst van hun beraad is ook niet bekend.

Bieber meldde zich eind januari vrijwillig bij de politie in Canada, zijn geboorteland. In de Verenigde Staten, waar hij woont, heeft de zanger het ook aan de stok heeft met justitie. Zo moet hij zich in juli weer melden bij een rechter in Miami Beach, omdat hij daar verdacht wordt van rijden onder invloed, verzet bij zijn arrestatie en rijden met een ongeldig rijbewijs.