'X-Men en Fantastic Four samen in film'

Simon Kinberg wil zowel de X-Men als de Fantastic Four in één grote superheldenfilm. De Amerikaanse scenarist schreef al scripts voor beide filmreeksen, gebaseerd op de strips van Marvel. X-Men: Days of Future Past is de recentste en draait nu in de bioscoop.

"In de wereld van Marvel Studios is alles mogelijk", zegt Kinberg tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. "Puur als fan van stripverhalen en deze films lijkt het me geweldig, maar er zijn wel een paar uitdagingen." Het moeilijkst is het feit dat de twee stripreeksen elkaar nooit noemen, vindt Kinberg. Veel van de andere stripfiguren van Marvel duiken juist geregeld op in elkaars verhalen.

"De Fantastic Four zijn fantastisch juist omdat ze de enige mensen zijn met bovennatuurlijke eigenschappen", legt Kinberg uit. "Als ze in een wereld vol mutanten zouden leven, zouden ze gewoon vier mutanten zijn. In de wereld van de X-Men wordt nooit gesproken van een bekend team van vier superhelden in New York, hoewel het landhuis van X-Men-aanvoerder Charles Xavier in Westchester staat, niet ver buiten de stad."

Marvel heeft momenteel al grote plannen wat betreft nieuwe films van zowel de X-Men als de Fantastic Four. Fantastic Four staat gepland voor volgend jaar, het jaar erop verschijnt X-Men: Apocalypse en in 2017 staat Fantastic Four 2 op de agenda. Dan is er nog een onbekende Marvel-film aangekondigd voor 2018.