[CL] Uitslag Real Madrid - Atlético Madrid

Real Madrid is de winnaar geworden van de Champions League dit seizoen. Het versloeg in de finale na verlenging stadsgenoot Atletico Madrid met 4-1.

Diego Godin juicht na de 0-1 (Pro Shots/Insidefoto)

Atlético kreeg al vroeg in de wedstrijd te maken met een domper. Sterspeler Diego Costa leek wonderbaarlijk snel hersteld van zijn blessure en begon in de basis, maar moest al binnen tien minuten de strijd weer staken. Atlético herpakte zich en kwam tien minuten voor rust op voorsprong. Real-keeper Casillas ging in de fout door onnodig uit zijn doel te komen waardoor Gódin met een kopbal kon scoren.

Na rust ging Real uiteraard op zoek naar de gelijkmaker, maar Atletico had de verdediging goed op orde waardoor er lange tijd geen grote kansen te noteren waren. Naarmate de tweede helft echter vorderde werd de druk steeds verder opgevoerd. Er waren kansen voor Marcelo, Bale en Ronaldo, maar het duurde tot de blessuretijd voordat de gelijkmaker werd gescoord. Ramos kopte de 1-1 binnen uit een hoekschop.

In de verlenging werd duidelijk de energie bij Atletico op was. Bale bracht 'De Koninklijke' op voorsprong, marcelo besliste uiteindelijk de wedstrijd. In de slotseconden bepaalde Ronaldo uit een penalty de eindstand op 4-1.

Het is voor Real Madrid de tiende keer in de clubhistorie dat het de Europacup 1/Champions League wint.

Real Madrid

4 - 1

Atlético Madrid

90+3' Ramos
 110' Bale
 118' Marcelo
 120' Ronaldo (pen)
   36' Gódin

Gele kaart: Ramos, Khedira (Real Madrid), García, Miranda, Villa, Juanfran, Koke, Gabi, Godín (Atlético Madrid)

Villa

Sergio Ramos knikt in blessuretijd de gelijkmaker binnen (Pro Shots/Stanley Gontha)