Patrick Lodiers weg bij BNN

Patrick Lodiers verlaat na dertien jaar BNN. De presentator stapt over naar de KRO-NCRV en wordt het nieuwe gezicht van het tv-programma De Reünie. Dat heeft de omroep vrijdag bekendgemaakt. Lodiers neemt daarmee de plaats in van Rob Kamphues, die donderdag liet weten te vertrekken bij KRO-NCRV.

De 42-jarige Lodiers treedt per 1 augustus in dienst van de KRO-NCRV. Hij werkt aan nieuwe programma's die hij bij zijn nieuwe werkgever wil maken. "BNN heeft mij onwaarschijnlijk veel gebracht. Maar ooit moet je er weg", zegt Lodiers in een reactie. "Met vreugde en grote dankbaarheid kijk ik achterom, en met ambitie en verlangen vooruit."

De presentator begon in 2001 bij de omroep met het programma Je Zal Het Maar Hebben. Daarna presenteerde hij programma's als De Lama's en Over Mijn Lijk. Van 2007 tot 2014 was hij voorzitter van de omroep, dat veranderde toen de omroep fuseerde met de VARA. Lodiers won voor zijn werk bij BNN een Televizier-Ring, het Gouden Beeld en een Emmy Award.

Kamphues vertrekt na tien jaar bij de KRO-NCRV. De presentator en de omroep hebben een andere visie op de inhoud van de programma's. Kamphues heeft nog geen nieuwe werkgever.