Geen Nintendo voor Ubisoft op E3

Geen van de games die Ubisoft gaat meebrengen naar Los Angeles is te spelen op een Nintendo-platform. Ubisoft is alleen nog bezig met de vertraagde versie van Watch Dogs voor Wii U.

"We zullen geen Nintendo-games op de E3 van dit jaar tonen", heeft een Ubisoft-vertegenwoordiger bevestigd. Momenteel heeft het bedrijf gepland om Assassin's Creed Unity, Far Cry 4, The Division en The Crew te laten zien. En vast nog meer, als verrassing.

Dat er geen enkele Nintendo-game bij zit is verontrustend, gezien Ubisoft-baas Yves Guillemot vorig jaar nog verkondigde de Wii U in de dure maanden voor kerstmis 2013 te ondersteunen en daarna zou gaan kijken of ze door zouden gaan met Wii U en 3DS. Op dit moment is alleen Watch Dogs nog in ontwikkeling, na een flinke vertraging. In het beste geval is de game in de herfst te zien voor Wii U-eigenaren. Het lijkt er dus op dat d econclusie is dat ze niet doorgaan met het maken van games voor Nintendo-platformen.

Tijdens de E3 2011 was Ubisoft nog aanwezig bij een speciale round-table van Nintendo om Wii U-titels te bespreken, zoals Killer Freaks from Outer Space, dat later ZombiU werd, en de nooit uitgekomen Ghost Recon Online. Op de persconferentie van Ubisoft tijdens de E3 2012 liet Ubisoft Rayman Legends, ZombiU en Just Dance zien op een van de laatste Wii U-prototypes.

Het ziet er dus slecht uit voor de samenwerking tussen Nintendo en Ubisoft, maar wie weet vertellen ze nog niet alles wat er in het vat zit.

Zombi U