Gevreesde afrekening Valkenswaard blijft uit

Een afrekening in Valkenswaard waar politie en justitie voor vreesden is vrijdagnacht uitgebleven. Nadat een groot gedeelte van het centrum was aangewezen als veiligheidsrisicogebied is niets gebeurd dat met een vergeldingsactie verband zou kunnen houden, meldt de politie zaterdag.

De Brabantse politie had informatie dat zich 'een vergeldingsactie met vuurwapens' zou kunnen voordoen. Daarom mocht de politie iedereen preventief fouilleren.

Vuurwapens zijn niet gevonden. Wel werden twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van muntgeld. Zij werden vanwege de maatregelen gefouilleerd toen ze een horecagelegenheid binnen wilden gaan. Bij een van hen, een 38-jarige uit Nootdorp, vond de politie een apparaatje dat zij niet kenden. Daarom werd de auto van zijn kompaan, een 56-jarige uit Den Haag, doorzocht.

In de auto lag een tas met een grote hoeveelheid muntgeld. In de auto werden meer apparaatjes gevonden zoals het apparaat dat de 38-jarige bij zich had. De politie vermoedt dat met de apparaatjes geld uit muntgeldapparaten kan worden gehaald. Daarom zijn de twee aangehouden en is de auto in beslag genomen.