Mogelijk toch vervolging oud-eigenaar Hofnarretje

Voormalig eigenaar van kinderdagverblijf 't Hofnarretje Albert Drent wordt mogelijk toch vervolgd voor zijn rol in de Amsterdamse zedenzaak. Politie en justitie hebben in de afgelopen anderhalf jaar opnieuw onderzoek naar hem gedaan, meldt de NOS donderdag op basis van bronnen rond het onderzoek. Het gerechtshof beslist donderdag of Drent wordt vervolgd.

Het nieuwe onderzoek is afgedwongen door ouders van de slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak. Ze willen dat Drent wordt vervolgd. Ze verdenken hem ervan dat hij op de hoogte was van de praktijken van Robert M. Ook zou hij te weinig hebben gedaan met signalen over misbruik.

Advocaat Richard Korver, die de ouders begeleidt, zou beeldmateriaal aan justitie hebben gegeven om het vervolgingsverzoek kracht bij te zetten. Dat beeldmateriaal gaf politie en justitie aanleiding tot extra onderzoek. Op de beelden zou onder meer te zien zijn dat Drent een ontmoeting had met pedofielen. Dat zou volgens de bronnen echter te kort zijn om hem alsnog te vervolgen.

Het OM besloot in november 2011 al dat Drent niet vervolgd zou worden voor zijn rol in de Amsterdamse zedenzaak. Vorig jaar werd Robert M. in hoger beroep veroordeeld tot negentien jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens het seksueel misbruiken van meer dan tachtig kinderen.