Goede laatste repetitie Common Linnets

Ilse DeLange en Waylon, samen The Common Linnets, hebben hun laatste repetitie zonder al te veel problemen afgerond. Het duo oefende zaterdag voor het laatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival en daar was weinig op aan te merken.

Vrijdag ging het met de zangeres en zanger iets minder soepel. Zo bleek er iets mis te zijn met hun microfoons. Dit probleem werd echter snel verholpen. Ook hadden de podiumtechnici niet genoeg tijd om het enorme spandoek van de Deense deelnemer Basim naar beneden te halen.

Het duo leek zich weinig aan te trekken van de kleine technische foutjes. In de hal was te zien hoe DeLange tijdens het wachten haar niet aangesloten gitaar bespeelde en begon te zingen om de concentratie te behouden. Na afloop maakte de zangeres nog even tijd voor wat Nederlandse fans die zich in de zaal hadden verzameld.

"Het lijkt alsof ze meer besef hebben van de kansen die zij krijgen op het Eurovisie Songfestival", zegt een van de aanwezige journalisten tegen Novum Nieuws. "De vele jonge deelnemers weten niet beter en nemen deze ervaring voor lief. Ilse en Waylon weten hoe hard je moet knokken om voor zo'n groot publiek op te mogen treden en weten echt wat deze ervaring waard is. Daarom zie je ze meer dan andere artiesten genieten van hun moment op het podium."

De grootste uitdaging voor DeLange en Waylon is volgens Radio 2-dj Daniël Dekker om de spanning er voor hunzelf in te houden. "Ze hebben na al die repetities het nummer al vele malen gezongen", zegt hij. "Dan moet je de spanning erin weten te houden. Dat is ze goed gelukt. Hopelijk is dat vanavond niet anders."