Larry Wilmore volgt Stephen Colbert op

Larry Wilmore wordt de nieuwe opvolger van Stephen Colbert. De komiek is vanaf januari op Comedy Central te zien met zijn nieuwe programma The Minority Report, dat The Colbert Report moet vervangen. Colbert vertrekt eind dit jaar bij de zender omdat hij de Late Show van David Letterman, die met pensioen gaat, gaat presenteren.

De zwarte Wilmore, die eerder schreef voor series als The Bernie Mac Show en In Living Color, moet volgens Comedy Central voor een frisse wind zorgen. "Hij creëert een platform voor een groep mensen die te weinig te zien is in de komedie en in de media." The Minority Report is bedacht en wordt geproduceerd door Jon Stewart, die The Daily Show presenteert.

De 52-jarige Wilmore, die te zien is als correspondent in Stewarts programma, heeft heel veel zin in zijn nieuwe programma. "Ik vind deze kans om mijn relaties met Comedy Central en de briljante Jon Stewart voort te zetten fantastisch", laat hij weten. Ook Stewart is blij met de aanwinst op de zender. "Het is een briljante komiek."