Trajectcontrole A10 en A13 weer aan

De trajectcontroles op de A10 bij Amsterdam en de A13 bij Overschie staan vanaf vrijdag weer aan. Op beide locaties zijn de oude systemen vervangen door nieuwe systemen en moeten automobilisten dus weer goed op hun snelheid letten.

In maart bleek dat de trajectcontroles op verschillende snelwegen zijn uitgeschakeld omdat de apparatuur is verouderd. Toen was al duidelijk dat de trajectcontroles op de A10 en A13 nog dit jaar weer in bedrijf zouden worden genomen. De trajectcontrole op de A20 bij Rotterdam werd die maand nog in gebruik genomen.

Ook trajectcontroles op de A12 bij Den Haag, de A12 bij Utrecht, de A4 bij Nieuw-Vennep en de A58 bij Bergen op Zoom en in Zeeland zijn uitgeschakeld. Die systemen worden zeker niet voor volgend jaar vervangen.

Op de A10 en de A13 geldt sinds eind maart weer een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Dat was sinds 2012 100 kilometer per uur, maar door een rechtszaak die Milieudefensie aanspande schroefde minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) de snelheid weer terug.