Rehwinkel kreeg baan niet na ontslag

Peter Rehwinkel had burgemeester van Groningen moeten blijven om aan de slag te mogen gaan voor de Europese organisatie voor gemeenten UCLG. Omdat hij zijn ontslag had ingediend om daar aan het werk te gaan, ging zijn nieuwe functie in Barcelona niet door. Dat zegt Rehwinkel dinsdag in een interview met de Volkskrant.

Rehwinkel had zijn vertrek uit Groningen niet besproken binnen UCLG. "Het was mijn inschatting dat die functie niet te combineren was met het burgemeesterschap van Groningen." In november bleek dat de beoogde functie alleen vervuld kon worden door iemand die burgemeester is. "Het ging toen door me heen: het zit me niet mee de laatste tijd", aldus Rehwinkel. Hij zegt overigens nog altijd geen officieel bericht te hebben gehad dat zijn functie niet doorgaat.

Rehwinkel krijgt nu wachtgeld en is op zoek naar een andere baan. Spijt heeft hij niet. "Hoe zuur het voor mijzelf ook is, ik vind nog steeds dat ik het correct gedaan heb. Ik meen echt dat mijn nieuwe functie niet te combineren was met het burgemeesterschap van een grote stad."

Na het opstappen van Rehwinkel ontstonden twijfels over de echtheid van zijn nieuwe baan. Ook ontstond er ophef omdat hij een beroep wilde doen op wachtgeld. In de eerste drie maanden heeft hij daar vervolgens van afgezien. Maandag werd duidelijk dat Rehwinkel nooit aan de slag is gegaan voor UCLG.