"Bol.com 'verstoort' Dodenherdenking via app"

Dit jaar was het geen ‘Damschreeuwer’ maar een commercieel bedrijf dat de twee minuten stilte tijdens de Dodenherdenking doorbrak.

Bol.com, van origine een Duits-Nederlands bedrijf, leek even te zijn vergeten dat op de vierde mei om acht uur de slachtoffers van o.a. de Tweede Wereldoorlog worden herdacht. Nadat de eerste minuut van de herdenking in stilte was voltrokken, stuurde de retailer een (telefonisch) pushbericht naar gebruikers van de applicatie van de webwinkel.

Bol.com is niet blij met de slecht getimede aanbieding. Via Twitter laten ze Stashpress weten dat het hoofdkantoor van Bol.com (gevestigd te Utrecht) niet de afzender van het pushbericht is: "Onze app wordt beheerd door een extern bedrijf. Uiteraard gaan wij wel contact opnemen met de eigenaar van de app, zodat dit niet nogmaals gebeurt. Verder biedt Bol.com excuses aan voor de pijnlijke fout.

Update

Bol.com zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de fout. De Zoek & Scan-app is van een ander bedrijf, dat gebruik maakt van de data van Bol.com. "Bol.com is niet de afzender van dit bericht. Wij zullen uiteraard wel contact opnemen met de eigenaar van de app, zodat dit niet nogmaals gebeurt."