Ilse en Waylon niet langer underdog Songfestival

Ilse DeLange en Waylon lijken goed in de markt te liggen in Kopenhagen. De twee behoren op weg naar de halve finale, waarin ze met hun Calm After The Storm een plekje moeten afdwingen voor de eindstrijd, niet langer tot de underdogs van het Eurovisie Songfestival. Dat vinden ze best fijn.

"Het is beter dat het deze volgorde heeft, van underdog naar de hele positieve sfeer die er nu is, dan andersom: dat er hele hoge verwachtingen zijn en na de eerste repetitie wordt gezegd, 'nou dat viel tegen'", legt Ilse uit voor de camera van Novum Nieuws.

Het is echter niet zo dat de zanger en zangeres beginnen te zweven. "We laten ons nu niet helemaal gek maken", gaat Ilse verder. "Ik heb wel zoiets van: jongens, nu niet te extreem daarin, want we moeten het nog wel doen. Gewoon even bescheiden en nuchter blijven."

"Dus goed blijven focussen en straks helemaal toe werken naar dat moment dat het echt moet gebeuren", besluit ze. Dinsdag staat het duo als The Common Linnets in de eerste halve finale. Bij succes betreden ze vier dagen later opnieuw het podium, voor de grote finale.