Walgelijke foodblog: 'Someone Ate This'

Op internet wemelt het van de foodblogs, vaak met foto's om van te watertanden. Niet altijd goed voor de lijn en al zeker niet voor het zelfvertrouwen. Vaak blijkt het namelijk aartsmoeilijk om zelf een dergelijk kunstwerk uit de keuken te toveren.

Voor iedereen die niet Jamie Oliver heet en achter de potten wel eens aan zichzelf twijfelt, bestaat er nu 'Someone Ate This'. De 'anti-foodblog' eert alle misbaksels van het internet en voorziet ze van hilarisch commentaar. Een waarschuwing is wel op zijn plaats: bij sommige afbeeldingen is de honger meteen verdwenen en vaak lijkt het of het eten al eens geconsumeerd is.

De bedenkers van 'Someone Ate This' omschrijven hun blog als 'een foodblog waar de hilariteit van tegenvallers in de keuken, slechte fotografie en de meest walgelijke dingen die mensen voorgeschoteld krijgen, in de verf wordt gezet'.

Veel inzendingen zijn grappig, terwijl andere eerder doen kokhalzen. De onderschriften zijn van een bijtend cynisme en voor het overige is het een prima manier om een dieet vol te houden en dankbaar naar een worteltje te grijpen.