Politie bezet Zwolse wijk na melding wapengeweld

In de Zwolse wijk Holtenbroek zijn sinds donderdag 16.00 uur veel agenten op de been. De politie heeft een anonieme melding van wapengeweld binnengekregen en neemt daarom 'het zekere voor het onzekere', zo meldt een woordvoerder. "Dit nemen we zeer serieus." Over de inhoud van de dreiging kan ze geen mededelingen doen.

De melding volgt op een schietpartij vrijdag in de Buxtehudestraat. De politie neemt daarom 'preventieve maatregelen' om een nieuw incident te voorkomen. Er zijn meerdere eenheden actief. "Zij hebben zich opgesteld langs toegangswegen naar de wijk. Automobilisten wordt gevraagd waar ze naar toe gaan en moeten hun identiteitsbewijs laten zien", vertelt de woordvoerder.

De schietpartij in de Buxtehudestraat vond vrijdagavond plaats. De politie heeft het vermoeden dat een groep mensen van tien tot vijftien personen zich daar op straat bevond en dat er een ruzie is ontstaan die escaleerde. Daarbij zouden schoten zijn gelost. Een persoon zou daardoor gewond zijn geraakt. Hij heeft zich later bij een ziekenhuis gemeld.

De politie is een onderzoek begonnen naar het incident en roept getuigen op zich te melden. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.