'Nederlandse in Cambodja vermoord door fietsendief'

De Nederlandse vrouw die maandag dood in Cambodja werd gevonden is vermoord toen ze een fietsendief betrapte. Hij is inmiddels opgepakt en heeft bekend, zegt een politiewoordvoerder tegen Cambodjaanse media. De handtas van het slachtoffer is volgens de politie bij hem gevonden.

De man zou hebben verklaard dat hij het huis van de 31-jarige Nederlandse maandag rond 03.00 uur was binnengegaan en een fiets probeerde te stelen. Toen de Nederlandse hem betrapte en om hulp riep, zou hij haar hebben gestoken met een schroevendraaier. Hij zou ook hebben toegegeven dat hij de 19 maanden oude baby van het slachtoffer heeft gestoken. Waarom hij dat heeft gedaan is niet bekend.

De uit Alkmaar afkomstige planoloog en journalist werd maandag dood aangetroffen door een oppas in een buitenwijk van de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Het kindje zou bij de aanval zwaar hersenletsel hebben opgelopen. Ze is overgebracht naar een ziekenhuis in de Thaise hoofdstad Bangkok voor behandeling. De vader is aanwezig.

Het 31-jarige slachtoffer werkte voor de Verenigde Naties in Cambodja. Ze woonde met haar man en kind in Phnom Penh. De man werkt eveneens voor de VN, maar was ten tijde van de moord niet thuis.