Politie maakt eind aan gijzeling Herten

In het Limburgse Herten zou maandagochtend een kind worden gegijzeld in een woning aan Het Weijkerke. Dat meldt de regionale omroep L1. De politie meldt dat er sprake is van 'een conflict met een verwarde man'. In een verklaring wordt niet gesproken over een mogelijke gijzeling.

De politie kreeg rond 09.30 uur een melding binnen over een verwarde man die rondliep in de tuin bij de woning. Hij verschanste zich daarna in het huis. Hulpdiensten waren vervolgens snel ter plaatse. Wat er precies aan de hand is en hoeveel mensen aanwezig zijn in de woning is niet bekendgemaakt.

De politie probeert in contact te komen met de man een meer duidelijkheid te krijgen over de situatie.

Update 13:40 uur:
De gijzeling van een baby in het Limburgse Herten is voorbij. Dat meldt de politie. De vader die zijn drie maanden oude kind vasthield, is aangehouden. De baby is ongedeerd.

De gijzeling werd maandagochtend rond 09.30 uur door een buurtbewoner bij de politie gemeld. Die had een verwarde man gezien in de tuin van de woning. Hij verschanste zich daarna in het huis.

Hulpdiensten waren massaal uitgerukt. Naast meerdere politieagenten, een arrestatieteam en een onderhandelaar waren ook een ambulance en de brandweer naar de woning aan Het Weijerke gekomen.