André Hazes junior schrijft beter met een slokje op

Dreetje Hazes vindt het makkelijker om in beschonken toestand in de pen te klimmen. "Je hebt de meeste fantasie als je wat hebt gedronken", zegt de zanger, en zoon van André Hazes, in WNL op Zondag.

Hazes heeft vrijdag zijn derde studioalbum Mijn Beste Vriend uitgebracht. Hoewel op de plaat nog geen zelfgeschreven liedjes staan, wil de zanger in de toekomst wel meer zelf schrijven. "Natuurlijk wil je al je teksten zelf schrijven en ik ben nu voor mezelf bezig."

De zanger maakt bij zijn teksten, net als zijn vader, gebruik van een rijmwoordenboek. "Ik doe alles via de computer, dus ik gebruik een rijmwoordenboek op internet", vertelt de inventieve Hazes. De liedteksten op zijn nieuwe plaat, die onder anderen door zijn zus Roxeanne zijn geschreven, zijn niet allemaal autobiografisch. "Dat hoeft ook niet. Ik vind het het belangrijkst dat andere mensen zich in mijn muziek kunnen verplaatsen."

De 20-jarige zanger heeft op Mijn Beste Vriend ook vier nummers van zijn vader staan. Hazes vindt het niet erg dat hij voortdurend met hem wordt vergeleken. "Ik heb dat zelf niet in de hand. Als mensen dat willen doen, dan doen ze dat", legt hij uit. "Ik denk dat ik in een slechtere schaduw had kunnen staan. Ik ben ontzettend blij en trots dat ik zijn naam draag."