Time vindt Beyoncé 'titaan'

Volgens het Amerikaanse weekblad Time is popsterretje Beyoncé Knowles de meest invloedrijke vrouw van de wereld. Ze topt dit jaar de 'Time 100'-lijst in de categorie 'titanen'.

De over het paard getilde zangeres zegt op te komen voor vrouwenrechten en gelijkheid wereldwijd, noemt zichzelf feministe en stelt: "Ik ben niet bazig, ik ben de baas."

Aan dat feminisme geeft ze uiting door in werkelijk elke videoclip net genoeg kleding aan te houden om niet direct in de categorie softporno te vallen. Ook gaan de meeste liedjes van haar nieuwste album over seks met haar vriendje Jay-Z.

Daarnaast huurt ze in het kader van gelijkheid voor iedereen om de haverklap winkelcentra, pretparken en hotels volledig af om er feestjes voor high society te vieren.

Of Time volgend jaar een vrouw bovenaan de lijst zet die er werkelijk toe doet - politici, schrijfsters, Nobelprijswinnaars, noem maar op - of opnieuw zal kiezen voor een hautaine mainstreammiljonair met kapsones, zal pas in 2015 duidelijk worden.


Knowles' kijk op 21ste-eeuws feminisme. FOK.nl schreef eerder al over de clip: "De zelfverklaarde feministe benadrukt zoals in vrijwel elke clip haar strijd voor de positie van de moderne vrouw door haar kleding uit te trekken. Daarmee lijkt Beyoncé de vraag welke positie de hedendaagse vrouw dient in te nemen, te beantwoorden met 'op haar rug.'"