Terugkeer in zicht voor Ibrahimovic

De terugkeer van Zlatan Ibrahimovic op het voetbalveld is aanstaande, nu de spits weer in Frankrijk is gearriveerd. Ibrahimovic reisde naar zijn land van herkomst Zweden af om te herstellen van een spierblessure. Die liep hij 2 april op in de heenwedstrijd van de kwartfinale in de Champions League tegen Chelsea. Naar verwachting maakt hij op 7 mei tegen Stade Rennes zijn rentree in de wedstrijdselectie.

De aanvaller bivakkeerde tien dagen in Zweden. Maandag keerde hij terug in het land waar hij dit seizoen opnieuw landskampioen hoopt te worden. Met Paris Saint-Germain staat hij bovenaan de Franse Ligue 1, op een veilige afstand van nummer twee AS Monaco.

Bij PSG speelde Ibrahimovic dit seizoen mee in dertig competitiewedstrijden. Hij slaagde er in om 25 keer doel te treffen. Daarmee lijkt hij al zeker van de topscorerstitel in de Ligue 1. Nummer twee Vincent Aboubakar van FC Lorient komt met zestien treffers nog niet in de buurt van de vedette.

Zonder Ibrahimovic liet PSG zich in de return van de Champions League-kwartfinale uitschakelen door Chelsea. De laatste competitiewedstrijd tegen Olympique Lyon ging met 1-0 verloren. De Parijzenaren slaagden er deze week echter wel in om de Coupe de la Ligue binnen te hengelen tegen datzelfde Lyon.