NBA-coach Rick Adelman met pensioen

NBA-ploeg Minnesota Timberwolves moet op zoek naar een nieuwe coach. Rick Adelman kondigde maandag namelijk zijn pensioen aan. De 67-jarige Amerikaan is 23 jaar werkzaam geweest in de beste basketbalcompetitie ter wereld. Hij was sinds 2011 werkzaam voor de Timberwolves en had nog een optie voor een vierde seizoen bij die club.

Adelman speelde zelf in de NBA voor San Diego Rockets, Portland Trail Blazers, Chicago Bulls, New Orleans Jazz en Kansas City-Omaha Kings. Twee jaar na zijn actieve carrière ging hij als universiteitscoach aan de slag en in 1983 maakte hij de overstap naar de NBA.

Eerst was hij zes seizoenen assistent bij Portland Trail Blazers, daarna had hij de ploeg nog eens vijf seizoenen zelf onder zijn hoede. Twee keer reikte hij tot de finale van de NBA, maar in 1990 was Detroit Pistons te sterk voor de Trail Blazers en twee jaar later boog zijn ploeg voor Chicago Bulls. Via Golden State Warriors, Sacramento Kings en Houston Rockets kwam hij in 2011 bij Minnesota Timberwolves terecht.

In totaal won hij 1042 wedstrijden als coach en daarmee staat hij achtste op de ranglijst aller tijden. Adelman mocht in 1991, 2001 en 2003 een All-Star-ploeg coachen.