Taylor in finale te sterk voor Van Gerwen

Vincent van der Voort is er niet in geslaagd de halve finale te bereiken van de German Darts Masters in Berlijn. In de kwartfinale ging hij er met 6-1 af tegen Stephen Bunting. De Snelste Darter Ter Wereld noteerde wel een gemiddelde van 99,50. Bunting gooide 100,70 gemiddeld.

Michael van Gerwen gunde in zijn kwartfinale Steve Beaton geen leg. Het werd 6-0. Met dezelfde cijfers wist Phil Taylor van Michael Smith te winnen. Smith kreeg in het elf minuten durende optreden geen enkele kans op een dubbel. Taylor gooide een prachtig gemiddelde van 109.98.

Adrian Lewis was met 6-2 te sterk voor John Henderson. In de halve finales later vanavond speelt Bunting tegen Taylor en Adrian Lewis neemt het op tegen Mighty Mike. Ook de finale wordt vanavond nog gespeeld.

Uitslagen kwartfinales German Darts Masters 

Naam Naam Uitslag
Vincent van der Voort Stephen Bunting 1-6
Michael Smith
Phil Taylor 0-6
Adrian Lewis John Henderson  6-2
Steve Beaton Michael van Gerwen 0-6

Update 21.30 uur

De finale in Berlijn gaat tussen Phil Taylor en Michael van Gerwen. Taylor won in de halve finale van Stephen Bunting met 6-3. Van Gerwen won met dezelfde cijfers van Adrian Lewis. De finale begint rond 22.00 uur. 

Update 22.20 uur

Phil Taylor mocht aan de finale beginnen. In een partij, waarbij het niveau in de begin van de wedstrijd laag lag, wist The Power in de vierde leg de eerste break te plaatsten. Van Gerwen zette een tandje bij en en trok de stand weer gelijk. 

Van Gerwen kon op 4-3 voorkomen als hij 94 uitgooide, maar hij deed dit echter niet. Met dubbel twaalf ging de zevende leg alsnog naar Taylor. Beide spelers houden hun leg en het wordt 5-4. In de tiende leg is het Taylor die de eerste kansen krijgt om de partij af te maken. Het lukt de Engelsman pas in de tweede instantie om de partij af te maken. De finale wordt met 6-4 gewonnen door Taylor. 

The Power gooide deze finale 107,12 gemiddeld en Mighty Mike zat met 103,19 iets lager. De zestienvoudig wereldkampioen mag 20.000 Britse pond bijschrijven, zo'n 24.300 euro. Van Gerwen moet genoegen nemen met 8.000 pond (9.750 euro).