FC Zürich troeft FC Basel af in bekerfinale

FC Zürich heeft voor de achtste keer in de clubgeschiedenis beslag gelegd op de Zwitserse beker. In Bern werd FC Basel met 2-0 verslagen door twee doelpunten van Mario Gavranovic in de verlenging. In de reguliere speeltijd waren beide ploegen niet tot scoren gekomen. Basel eindigde de wedstrijd met negen man. Gaston Sauro werd in de 66e minuut weggestuurd, Giovanni Sio 33 minuten later.

Voor Zürich is het de eerste bekerwinst in negen jaar. Sinds de titel in 2009 stond de ploeg zelfs bijna vijf jaar met lege handen. Basel, dat de kwartfinale in de Europa League haalde dit seizoen, kan zich troosten met de koppositie in de competitie. De club verloor slechts een duel, in augustus van Zürich.

De bekerfinale verliep niet zonder incidenten. Op weg naar het stadion voelden fans van beide clubs al de noodzaak dingen te slopen, melden Zwitserse media. Onder meer winkelruiten moesten er aan geloven. Buiten het stadion kwam het vervolgens tot schermutselingen. De politie zette een waterkanon in en gebruikte traangas.