Docusoap confronteert Yolanthe met relatieperikelen

Yolanthe Sneijder-Cabau moest even slikken toen ze de eerste beelden van haar realityserie zag. In de docusoap Yolanthe laat de actrice en presentatrice ook haar minder mooie kanten zien. "Je ziet jezelf zonder make-up of hebt een keer woorden met je man. Dat was wel confronterend", vertelt Sneijder-Cabau voor de camera van Novum Nieuws.

"Die dingen zie je normaal niet van jezelf", gaat de 29-jarige voetbalvrouw verder. "Maar ook dat is mijn leven. Ik ben niet perfect, mijn leven is niet perfect. Iedereen is wel eens chagrijnig. Iedereen heeft mindere dagen, ik ook." Toch is Sneijder-Cabau blij met de docusoap, die vanaf vrijdag 25 april wordt uitgezonden op SBS6. "Het is heel leuk. Je ziet waar ik mee bezig ben en waar ik allemaal heen ga."

Sneijder-Cabau werd in het verleden vaker gevraagd een reallifesoap te maken, maar wees dat steeds af. "Dat beetje privé wat ik nog heb, wilde ik het liefst privé houden." Een halfjaar geleden kwam het weer op haar pad en begon de voetbalvrouw te twijfelen. "Ik dacht: misschien is het dit keer wel een idee om er wat mee te doen."

Manlief Wesley Sneijder spoorde zijn echtgenote aan zich 24 uur per dag te laten volgen door een cameraploeg. "Wesley was heel enthousiast en vond juist dat ik het moest doen", vertelt Sneijder-Cabau. De voetballer wees zijn vrouw op de unieke kans die ze kreeg. "Er doen altijd heel veel verhalen de ronde die echt verzonnen zijn. Ik ga daar nooit tegenin, maar in dit programma kan ik laten zien hoe mijn leven echt is. De dingen die ik doe in plaats van de verhalen die gecreëerd worden."

Volgens Sneijder-Cabau was de tijd perfect om haar leven vast te laten leggen. "Ik heb nog geen kindjes en reis de hele wereld over voor m'n werk, er gebeurt heel veel. Het is een jaartje uit mijn leven en daarna heb ik m'n privacy weer terug. Het is voor mij voor later ook leuk om terug te kijken. Het is een document waar ik heel blij mee ben."?