[EHL] Oranje Zwart loopt hoofdprijs mis

Oranje Zwart is er maandag niet in geslaagd om de EHL te winnen. De Eindhovenaren verloren in de finale van het Duitse Harvestehuder, dat na shoot-outs te sterk was. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2. Harvestehuder is het eerste team ooit dat in hetzelfde jaar de Europacup Indoor en de EHL wint.

Oranje Zwart begon zijn eerste Europese finale voortvarend. De Eindhovenaren hadden in de eerste twee kwarten niet alleen het initiatief, maar ook de beste kansen. Zo ging mikte Sander Baart een backhand naast het Duitse doel, ging een inzet van Bob de Voogd rakelings voorbij een inglijdende medespeler en sloeg Jelle Galema in kansrijke positie over de bal heen. De afwachtende, maar schier onkreukbare Duitsers leken na 33 minuten op achterstand te komen toen Gabriel Dabanch alleen voor keeper Tobias Walter opdook. De inzet van de Spanjaard trof echter de lat.

Kort daarop zorgde Mink van der Weerden er toch voor dat OZ met een voorsprong de kleedkamer inging. De international sleepte zijn ploeg in het rustsignaal op voorsprong. Harvestehuder moest uit een ander vaatje tappen en deed dat ook in het derde kwart. Zeven minuten na de lange pauze sloeg Nicolas Spooner toe na een spaarzaam moment van onachtzaamheid in de OZ-defensie. Acht minuten na de gelijkmaker belandden de gastheren weer aan de goede kant van de score door een intikker van Rob Reckers, die een messcherpe voorzet van Pakistaan Muhammad Rizwan op waarde schatte.

Maar wederom kwamen de Hamburgers met een antwoord op de proppen. De Duitsers kregen in de slotminuut van het derde kwart liefst vier strafcorners achter elkaar. De laatste werd door specialist Michael Körper in de touwen gejast, waardoor alles weer in evenwicht stond. Na het spectaculaire derde deel van de wedstrijd ging de storm in de slotfase weer wat liggen. Baart en De Voogd namen het Duitse doel nog onder vuur, maar doelman Walter gaf geen krimp. Shoot-outs moesten daardoor een winnaar aanwijzen in deze spannende finale. Harvesehuder hield hierin het hoofd koeler dan OZ, dat driemaal miste en daardoor de kans op de dubbel misloopt.