Zeker dertig arrestaties rondom bekerfinale

De politie in Rotterdam heeft zondag zeker dertig arrestaties verricht rondom de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax. Dat aantal loopt vermoedelijk nog op, zegt een woordvoerder van de politie. Voorafgaand aan het duel werden al zes arrestaties verricht.

De meeste mensen werden opgepakt vanwege het bezit of gooien van vuurwerk, belediging of openbaar dronkenschap. Een supporter had een mes bij zich. Vier arrestanten zijn aanhangers van Ajax en negen van PEC. De overige fans zouden neutraal zijn.

Volgens de woordvoerder is de situatie 'redelijk gemoedelijk'. Toen een groep Ajax-supporters het stadion verliet werd het wel even onrustig. Zo'n vijftig fans wilden om onduidelijke reden niet naar huis. De politie heeft hen toen ingesloten en alsnog de bussen in gedirigeerd.

"Wat ze gingen doen is ons niet duidelijk, misschien de stad in. We weten wie ze zijn", aldus de woordvoerder. "Omdat ze geen strafbare feiten hebben gepleegd konden ze gaan." Rond 22.00 uur waren alle supporters van beide clubs huiswaarts.

In Zwolle gaat het er feestelijk aan toe, laat een woordvoerder van de politie desgevraagd weten. Volgens haar wordt het even voor 22.00 uur drukker rond het stadion van PEC. Van ongeregeldheden is geen sprake.

PEC wordt maandag gehuldigd in park De Wezenlanden. Ook krijgt het team een rondvaart door de Zwolse grachten.