FOK! wat een weer... Meer bewolking en enkele buien

Een goede 2e paasdag toegewenst! Het weer was gisteren natuurlijk fantastisch en dat ondanks de wind. Vandaag zijn er wat addertjes onder het gras. Het zal helaas niet zo fraai meer zijn...

Als eerste trekt er een gebied met bewolking over het noorden en midden van het land waar al plaatselijk wat regen uit valt. In het zuiden schijnt de zon dan nog volop. Later breekt ook elders de bewolking enigszins, maar dan gaan er buien ontstaan. Dat kunnen stevige buien zijn die gepaard kunnen gaan met onweer en misschien ook wel met hagel. Ook een paar zware windstoten zijn niet uitgesloten. Toch zullen er ook vrij veel plaatsen zijn waar niets gebeurd, maar er is genoeg reden om de berichtgeving even te volgen. De temperaturen liggen hierbij tussen de 16 en 20 graden en er staat maar een zwakke oostelijke wind.

Dit weerbeeld houden we ook morgen vast. Eerst zijn er zonnige perioden, maar in de loop van de dag ontstaan er opnieuw enkele regen- en onweersbuien. De maxima liggen morgenmiddag rond de 18 graden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Haagsebos1
ADQ maakte deze prachtige reportage in het Haagse Bos.

Haagse Bos2
De eerste twee foto's zijn van jonge Nijlgansjes.

Haagse Bos3
Hier zijn de Bosuilen. Bijzonder om te zien!

Haagse Bos4

Haagsebos5
Volgens ADQ gaat het goed met de uilen in het bos.

Haagse Bos6
En hier zijn nog wat kleintjes. Fraaie reportage ADQ!