NS waarschuwt voor grote drukte op Koningsdag

De NS waarschuwt reizigers voor grote drukte in de trein en op stations op Koningsdag. Om iedereen op plaats van bestemming te krijgen worden extra treinen ingezet. Het advies is van tevoren een vervoersbewijs te regelen of de OV-chipkaart op te laden. Alcohol is net als voorgaande jaren verboden.

De vervoerder verwacht dat zo'n tweehonderdduizend mensen Amsterdam bezoeken per trein. Op Amsterdam Centraal stoppen geen intercity's en station RAI is op de feestdag gesloten. Tienduizenden reizigers gaan naar Eindhoven, waar het station wordt verbouwd. Daarom worden reizigers alleen op bepaalde stukken van het station toegelaten als treinen aankomen om de doorstroming te bevorderen, schrijft de NS.

Drank is net zoals eerdere jaren verboden. Reizigers mogen op zaterdag 26 april niets bij zich hebben en er wordt geen alcohol verkocht op de stations. Deze maatregel geldt vanaf vrijdag 19.00 uur tot zondag 07.00 uur. Voor de handhaving wordt extra personeel ingezet.

Prorail heeft extra mensen paraat om eventuele storingen snel op te lossen. Ook plaatst de spoorbeheerder mobiele camera's langs het spoor om spoorlopers te kunnen signalen en weg te halen van het spoor.