Jakhals Erik blijft grappig voor VARA

Zo hysterisch verschillig als de Vereniging van Arbeiders Radio Amateurs (VARA) is als het om minder Marokkanen gaat, zo slaapverwekkend onverschillig is de VARA als het om debiele acties als bierfleswerpen naar argeloze gehandicapten in een rondvaartboot gaat door een eigen broeder. Jakhals Erik wordt niet de van der Laan uitgestuurd, bericht het Algemeen Dagblad.

Er deed een gerucht de ronde dat Jakhals Erik Dijkstra op zoek zou kunnen naar een nieuwe ik-ben-erg-leuk-vind-vooral-ik-zelf werkplek nadat zijn naam op miraculeuze wijze van VARA's DWDD site verdween. Dit fenomeen trad op nadat hij, tijdens sneu haantjesgedrag om een Ramsteiner te imponeren, een halfvolle bierfles op een rondvaartboot van stichting De Zonnebloem gooide en de daarin zittende gehandicapten op een haar na raakte.

Een woordvoerdershaantje van de VARA ontkrachtte de geruchten echter en kraaide trots dat het net missen van gehandicapten of het volledig missen van gezond verstand geen belemmering is voor een dienstverband met de progressievelingen van de VARA. Een omroep die vandaag de dag net zoveel met arbeiders van doen heeft als de Partij van de Arbeid maar wel als mediaplatform voor deze partij functioneert. Een partij die overigens ook de luwte opzoekt in de oprechte burgerlijke verontwaardigingsstorm.

In tegenstelling tot het om minder Marokkanen roepen, was een zacht gemompelde sorry en wat gespeeld schaamrood op de komediantenkaken van de grapjessocialist afdoende voor de rode rakkers om de puberale kwajongensstreek te duiden en over te gaan tot de orde van de dag.