Vierde Transformers-film begin nieuwe trilogie

De vierde Tranformers-film, Age of Extinction, wordt het begin van een nieuwe filmtrilogie. "Het wordt een geheel nieuw soort Transformers", zegt regisseur en coproducent Michael Bay tegen het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly. "We hadden de eerste trilogie, en dit wordt de volgende."

"Ik weet nog niet zeker of ik ze ook allebei ga regisseren", gaat Bay verder. "Maar daar gaan we nu even van uit."

In deze vierde film worden de transformerende robots van een heel andere kant bekeken. Mark Wahlberg is te zien in de hoofdrol, een plek die hij veroverde op Shia LaBeouf, die zich graag wilde toeleggen op 'serieuzere films'. Het is nog niet duidelijk of Wahlberg ook in deel vijf en zes te zien zal zijn.

Wel is al bekend dat in het vierde deel dan eindelijk de langverwachte dinobots hun opwachting maken. Of in elk geval één, Grimlock, de uit de kluiten gewassen robot die kan veranderen in een slopende tyrannosaurus rex.

Eerder lekte een planning uit over de vijfde, nog titelloze, film. Die zou in het tweede kwartaal van 2017 verschijnen. Hoe dan ook gaat Transformers: Age of Extinction op 12 juli in Nederland in première.