Ymke af van stempel 'aanhangseltje van Britt'

Ymke Wieringa is blij dat ze op eigen benen staat. De 25-jarige realityster werd bekend van de tv-programma's de ze maakte met Britt Dekker, maar het markante duo ging onlangs uit elkaar. Wieringa presenteert vanaf zondag het programma Science of Stupid voor National Geographic.

Wieringa vindt het 'fijn om eens iets alleen te doen', vertelt ze vrijdag in Spits. "Anders blijf je ook voor jezelf het aanhangseltje van Britt. Ik voelde dat zelf niet zo, maar had wel het idee dat mensen zo over mij dachten. Op lange duur kan dat nooit goed voor je zijn." Alleen presenteren heeft ook nadelen, moet ze constateren. "Het ging goed, maar ik moet wel zeggen dat het stukken gezelliger is met Britt."

Britt Dekker neemt momenteel deel aan Sterren Springen op campingzender SBS6, waarin bekende Nederlanders van de springplank gaan. Wieringa zou dat niet snel doen. "Ik vind het wel een leuke wereld, maar dat showige, dat Sterren Springen-achtige waar Britt nu bijvoorbeeld aan meedoet, dat hoeft voor mij niet zo."