Filmmaker blij met downloadverbod

Filmproducent Reinier Selen, die recent onder meer betrokken was bij de film over verpleegster Lucia de Berk en daarvoor nu reclame probeert te maken, is 'heel blij' met het downloadverbod. Dat meldt RTL Nieuws.

Het downloadverbod werd gisteren van kracht en de entertainmentindustrie is in jubelstemming, aangevoerd door Tim Kuik van Stichting Brein, die sinds het nieuws waarschijnlijk niet is gestopt met masturberen.

"Nu downloaden strafbaar is gesteld, kun je ook wetgeving gaan maken, die moet worden gehandhaafd", zegt de oprichter van Rinkel Film Productions (wie?) tegen RTL Nieuws. Dat daarmee de halve bevolking in één klap tot crimineel is gebombardeerd en de enige manier om te handhaven een zeer verregaande inbreuk op de privacy van alle burgers betekent interesseert hem niet.

"Illegaal downloaden is nou eenmaal vergelijkbaar met heling en diefstal," fulmineert Selen. Volgens hem zijn de totale inkomsten voor de filmindustrie 'met honderden miljoenen euro's gedaald' doordat downloaden zo lang legaal was. "Investeringen liepen ook terug, omdat het een te groot risico is."

Voor de monsteromzetten die films tegenwoordig halen ten opzichte van vroeger had deze aanhanger van copyright-math geen verklaring.

Overigens geeft 90% van de ondervraagden op FOK.nl aan niet te stoppen met downloaden.