'Debbie Rowe naar de rechter om kroost Jackson'

Debbie Rowe wil naar de rechter stappen om voogdij te krijgen over Paris en Prince, de twee kinderen die ze met Michael Jackson kreeg. Bronnen vertellen aan entertainmentsite TMZ dat Rowe zich zorgen maakt over de omgeving waarin de twee opgroeien.

Katherine en TJ Jackson, de moeder en neef van Michael, delen momenteel de voogdij over de kinderen van de King of Pop. Rowe is bang dat Katherine met haar 83 jaar te oud is om voor het grut te zorgen. "Ze heeft geen idee wat zich afspeelt in hun levens", zei Rowe tegen een bekende.

Rowe maakt zich daarnaast zorgen om de broers van Michael, die constant in Katherines huis in Calabasas rondhangen en een slechte invloed zouden hebben op de kinderen. Zo zou de 17-jarige Prince een grote mond hebben en zou niemand hem in toom houden. Ook maakt ze zich druk om de 12-jarige Blanket, die overigens niet haar biologische zoon is, omdat hij het meest kwetsbaar is. De 16-jarige Paris zou verder niet goed kunnen werken aan haar herstel na haar zelfmoordpoging van vorig jaar.

Rowe wil het liefst dat alle drie de kinderen van de in 2009 overleden Jackson bij haar komen wonen op haar ranch in Palmdale in Californië, waar ze paarden fokt. Na de zelfmoordpoging van Paris kondigde Rowe al aan dat ze de voogdij over haar dochter wilde, maar later kwam ze daarop terug omdat ze Paris en haar broers niet uit elkaar wilde halen.

De 55-jarige Rowe trouwde in 1996 met Jackson, toen ze al zwanger was van Prince. Later schonk ze de zanger dochter Paris. Het stel scheidde in 1999 en de kinderen groeiden op bij Jackson, die volledige voogdij kreeg over zijn kroost.