Henk Krol wil geen namen noemen in Demmink-zaak

De oud-hoofdredacteur van de Gay Krant Henk Krol, weigert namen te noemen van zijn bronnen voor een artikel over het beruchte Anne Frankplantsoen in Eindhoven in 2003. Krol beroept zich vrijdag in de rechtbank in Utrecht op zijn verschoningsrecht als journalist. In dat artikel kwam ook oud-topambtenaar Joris Demmink voor.

In het Eindhovense plantsoen hadden mannen seks met minderjarige jongens. Volgens Krol is een oud-minister een van zijn bronnen van de beschuldigingen tegen Demmink, maar hij wil niet zeggen wie. Krol verklaarde wel dat voormalig LPF-minister Hilbrand Nawijn de bron was van de andere schrijver van het artikel, de onlangs overleden journalist Fred de Brouwer.

Tijdens het verhoor bleek dat Krol Demmink persoonlijk ontmoet heeft bij een etentje met vrienden. Van diezelfde vrienden had Krol gehoord dat Joris Demmink al jaren lang een relatie had met een jonge Tsjechische pornoacteur.

Krol treedt op als getuige in een zaak die de Stichting de Roestige Spijker wil aanspannen tegen Joris Demmink. De rechter-commissaris beslist na het verhoor of Krol de namen alsnog moet noemen.