Jaar cel geŽist tegen Hilversumse vuurwerkgooier

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag anderhalf jaar cel geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen een 23-jarige man uit Hilversum die op 1 januari illegaal vuurwerk gooide richting een groep mensen. Zeven van hen hebben nog steeds last van gehoorverlies, littekens en oorsuizen, stelt het OM.

De man zou vanaf zijn balkon het vuurwerk hebben gegooid richting een groep personeelsleden die voor poppodium De Vorstin in Hilversum stonden met een glas champagne. Middenin de groep ontplofte opeens een stuk vuurwerk. Een persoon liep daardoor een gekneusd borstbeen op.

Mensen die samen met de verdachte aanwezig waren op een feest hebben verklaard dat hij het vuurwerk gooide richting de groep. Hij heeft hen daarmee opzettelijk zwaar lichamelijk letsel toegebracht of in elk geval de kans dat ze dat zouden krijgen op de koop toe genomen, stelt het OM.

"Hij heeft daarmee het leven en in elk geval de gezondheid van een grote groep mensen in gevaar gebracht. Zonder enige aanleiding of reden," aldus de officier. Als de man binnen twee jaar nogmaals de fout ingaat, moet hij alsnog het voorwaardelijke deel van de celstraf uitzitten.