Wibi Soerjadi getroost door lieve berichten

Wibi Soerjadi heeft veel lieve berichten gekregen nadat hij maandag in de buurt van het Leidseplein in Amsterdam ineens werd aangevallen door een stel onbekenden. "Helaas zaten er ook veel mensen tussen die hetzelfde hebben meegemaakt", zegt de pianist in De Telegraaf. "Wat ik hoop, is dat ik anderen door dit verhaal kan waarschuwen en behoeden voor dit soort dingen."

Soerjadi nam na het voorval niet meteen contact op met de politie, maar heeft inmiddels wel besloten aangifte te doen. "Gisteren heb ik contact opgenomen met de politie om een afspraak te maken voor het laten opnemen van de aangifte, die ik vrijdag ga doen. Dat is alleen al in verband met de verzekering en, laten we hopen dat het niet zo is, eventuele schade aan mijn handen noodzakelijk."

De pianist, die zijn belagers kon afschudden omdat hij verschillende vechtsporten beheerst, hield geen verwondingen over aan het voorval. Wel had hij de dag erna pijn in zijn hele lichaam. "Mijn armen en handen vooral. Als pianist ben ik afhankelijk van mijn handen. Alles gaat door: gisteravond moest ik gewoon optreden ondanks de pijn en stijfheid. Godzijdank zijn mijn handen verder niet gewond geraakt."