Kim en Kanye mogen niet trouwen in Frankrijk

Kim Kardashian en Kanye West dromen al maanden van een grootse bruiloft in Parijs, maar de twee mogen helemaal niet trouwen in Frankrijk. Stellen die in Frankrijk in het huwelijk willen treden, moeten voor hun bruiloft minimaal veertig dagen in het land hebben gewoond, legt een medewerker van de Franse ambassade in Washington uit aan entertainmentsite Radar Online.

"Er is geen ontkomen aan deze eisen", stelt de ambassademedewerker. Kardashian en West kunnen in Frankrijk ook niet alleen voor de kerk trouwen, omdat een kerkelijk huwelijk in het land alleen gesloten kan worden na een burgerlijk huwelijk.

Kardashian en West wilden op 24 mei trouwen in Parijs. Door die plannen moeten de 33-jarige realityster en de drie jaar oudere rapper hoogstwaarschijnlijk een streep zetten omdat ze beiden niet in Frankrijk wonen. West heeft een appartement in Parijs, maar verblijft daar te weinig om aan de wettelijk gestelde termijn te voldoen.

"Kim en Kanye hadden tot voor kort geen idee dat ze in Frankrijk moeten wonen om daar te kunnen trouwen", vertelt een bekende van de Kardashians aan Radar Online. Hoe de twee dit op gaan lossen, is nog niet bekend. Er gaan geruchten West zijn tournee in Australië onlangs uitstelde om meer tijd te hebben om zijn bruiloft te plannen. De rapper zou begin mei Down Under gaan. Volgens de officiële lezing heeft West meer tijd nodig voor zijn nieuwe album.

Het bericht uit Frankrijk is naar verluidt de zoveelste trouwtegenslag voor Kardashian en West. De realityster zou maar geen trouwjurk kunnen vinden, mede doordat ze moeite heeft haar ideale gewicht te bereiken. Ook zouden genodigden en masse afzeggen. Onder meer Oprah Winfrey, Robin Thicke, Jared Leto, Jonah Hill, Anna Wintour, Will en Jada Pinkett Smith, Prince en Karl Lagerfeld hebben volgens geruchten laten weten geen zin te hebben in de bruiloft.