Christenen: 'moslims liegen over Jezus'

Christenen in de Amerikaanse staat Ohio zijn behoorlijk ontstemd over een –in hun ogen- valse claim op een reclamebord. Op het bord valt "Jezus is een moslim (ja, we gebruiken de tegenwoordige tijd om dat te zeggen)" te lezen. Hoewel gelovigen eigenlijk wel gewend zouden moeten zijn aan beweringen die op geen wetenschappelijke manier te staven valt, zijn de nekharen overeind gaan staan bij de christelijke gemeenschap.

De daders van deze onzalige boodschap zijn de beheerders van de website ask-a-muslim.com. Op billboards hebben zij wel meer onzinnige uitingen gedaan zoals "moslims houden ook van Jezus" (zonder spatie) en "Mohammed staat in de bijbel". De aanhangers van de gekruisigde zombie hebben hierop gereageerd door "Jezus is de zoon van God" en "hij is opgestaan uit de dood" te scanderen.

Volgens de christenen liegen de moslims en is alleen hun versie van de waarheid geldig. Met een protest tegen de borden willen zij hun ware geloof beschermen tegen de beweringen van Mo en zijn vriendjes. Een priester gaat zelfs zo ver de actie van de islamieten als 'ongevoelig en oneerlijk' te beschrijven. Hij roept dan ook op tot een tegenactie van de kerkelijke gemeenschap.

Ask-a-muslim heeft zich als doel gesteld om mensen te onderwijzen over de islam. "Wij geloven dat het verhelderen van bepaalde misconcepties over de islam, de wereld een betere plaats zal worden. Een plaats met minder geweld en haat, en gevuld met wederzijds respect en begrip."