Kort, pittig kapsel na baby is feit

In het Verenigd Koninkrijk heeft men een onderzoek gedaan naar de modegewoonten van kersverse moeders. In het kader van 'dat wisten wij al lang' komt vooral één ding naar voren: in plaats van een milf te worden, nemen de vrouwtjes massaal een kort, pittig kapsel.

KLB-topics vol zijn over dit onderwerp geschreven: vrouwen met een kort, pittig kapsel. Gekscherend werd altijd gezegd dat zodra een vrouw eenmaal een spruit heeft uitgepoept, dat ze direct naar de kapper gaan voor een korte coupe. En verdomd, nu blijkt het nog waar te zijn ook.

Want zodra de buit eenmaal binnen is en manlief haar niet meer verlaat omdat 'een kind schept nu eenmaal een band', heeft de vrouw geen charmes meer nodig. Denken ze. Zo draagt ruim een op de vijf nieuwe moeders geen korte rok meer.  Ook hoge hakken (18 procent) en skinny jeans (17 procent) verdwijnen massaal in de kliko.

En dan natuurlijk het allerergste. Maar liefst 18 procent van de nieuwbakken mama's laat zich middels een grasmaaier een kort kapsel aanmeten. Want 'dat is zo lekker makkelijk!'.

Ruim driekwart van de vrouwen geeft toe zichzelf anders te kleden na de bevalling, terwijl ruim de helft zegt geen tijd meer te hebben voor mode. Ruim een kwart van de moedertjes bekent te zijn gestopt er lekker uit te zien en 42 procent geeft toe dat op de kinderen letten een knoeiboel is.

Ook worden de kledinguitgaven van de nieuwe moeders bijna gehalveerd. Toch gloort er nog een klein lichtje aan de horizon: als het jongste kind eenmaal een kleuter is geworden, gaan de moedertjes zich eindelijk weer wat meer bekommeren om zichzelf. Toch nog...

'Ik heb het gedaan!!!! Al mijn lange haar is wegggg!
Ik ben zo super blij met mijn korte koppie!
Dit had ik veel eerder moeten doen.
Volgende maand, ga ik er blonde stukjes in blonderen...'