Opnieuw streep door motorevenement

Opnieuw heeft een gemeente een motorevenement geschrapt vanwege de angst voor mogelijke ongeregeldheden tussen rivaliserende motorclubs. De gemeente Veldhoven heeft een streep gezet door de Motordag Zilst, die op 20 april zou worden gehouden.

De afgelasting volgt na 'goed overleg' tussen de organisatie en de gemeente, zo staat in een verklaring. Volgens een rapport van de politie zou de risico op 'eventuele escalatie' te groot zijn. Zowel de organisatie als de gemeente hoopt dat het Brabantse evenement op een later moment wel door kan gaan.

Vorige week trokken de gemeenten Laarbeek en Valkenswaard al de vergunningen in van twee evenementen na negatieve adviezen van de politie. Sinds de komst van Hells Angels-rivaal Bandidos naar Nederland zijn de spanningen toegenomen. Zo werd een aanslag gepleegd op het huis van de voormalig vicepresident van de Hells Angels, die nu voorzitter is van de Bandidos, en werd een poging gedaan het clubhuis van de nieuwkomers in Heerhugowaard in brand te steken.