Joss Whedon biedt Korea excuses voor Avengers

De opnames voor de tweede Avengers-film gaan de wereld rond. Na in februari begonnen te zijn met achtergrondopnames in Johannesburg, Zuid-Afrika, begonnen de cast en crew formeel aan de opnames in Londen, halverwege maart. Daarna verplaatste de actie zich (letterlijk, zie verderop in dit bericht) naar Italië. Komende week is Seoul, Zuid-Korea, aan de beurt en regisseur Joss Whedon heeft zich alvast verontschuldigd voor de rommel die ze gaan veroorzaken.

"Ik ben heel dankbaar en enthousiast in jullie stad te mogen filmen," zegt hij in een videoboodschap op YouTube. "We gaan er een bende van maken en het wordt voor sommige mensen wat ongemakkelijk voor een paar dagen. Hier verontschuldig ik mij voor. Ik weet hoe het is. Ik woon in Los Angeles en daar gebeurt het me constant. Het is niet leuk. Ik hoop dat het het waard is."

Whedon voegt hieraan toe: "We houden van deze film, we houden van jullie stad, en met de twee samen kunnen we de steden van de wereld in een licht tonen zoals nog niet eerder is gedaan, zeker niet in Amerika. Om het te mogen tonen op de manier waarop we het gaan doen, en om alle geweldige actie te hebben als onderdeel van Avengers: Age of Ultron is een waar voorrecht. Ik bied mijn excuses aan voor hoe lastig het is om te doen. Maar uiteindelijk is het iets bijzonders. Dank je."

Avengers: Age of Ultron wordt eind april volgend jaar in de Nederlandse bioscopen verwacht. Naast de grote helden uit het vorige deel zullen ook James Spader als Ultron, Elizabeth Olsen als the Scarlet Witch en Aaron Taylor-Johnson als Quicksilver te zien zijn. Olsen en Taylor-Johnson zijn tijdens de opnames in Italië, dat in de film dienst doet als een Oost-Europees land, gespot door leden van de pers, die het één en ander hebben vastgelegd op foto's. De foto's tonen Scarlet Witch en Quicksilver in actie, maar ook Jeremy Renners Hawkeye en een stand-in voor Ultron waren aanwezig.

Meer foto's van de opnames zijn te zien bij de Daily Mail. De Italiaanse filmsite Bad Taste heeft ook bewegende beelden:

Ook enthousiast over deze film? Praat mee in het Avengers: Age of Ultron-topic op het forum!