Sanne Vogel heeft broertje dood aan alleen-zijn

Sanne Vogel is liever niet alleen. "In mijn eentje op de bank ga ik snel denken dat ik niet leuk genoeg ben, niet knap genoeg, niet goed genoeg", zegt de actrice en regisseuse in Viva. "Als ik me aan die gedachten overgeef, weet ik dat ik weer een nieuwe burn-out krijg."

De 29-jarige Vogel had een paar jaar geleden een burn-out en zat de afgelopen periode, toen ze bezig was met de film Hartenstraat, tegen een nieuwe inzinking aan. Na een paniekaanval dwong ze zichzelf gas terug te nemen. "Gezond voor mezelf koken, schoonmaken, wasjes draaien, series kijken op Netflix", vertelt ze. "En het rare was: het was best fijn. Misschien wel voor het eerst is het me goed gelukt om alleen te zijn."

Vogel, die met Hartenstraat haar regiedebuut maakte, strijdt naar eigen zeggen voortdurend tegen haar onzekerheden. "Ik bedoel: ik regisseer een speelfilm zonder dat ik filmacademie heb gedaan, echte vakkennis heb ik niet. Maar ik weet ergens dat ik het wel kan, dus ik doe het. Gewoon omdat ik het fantastisch vind om te doen en graag wil leren. Maar daarmee zet ik mezelf wel steeds in een onveilige positie. Ik wil niet blijven hangen in een comfortzone."