'Man met geweer en explosieven gepakt in Den Haag'

Een man met een geweer en explosieven in zijn bagage is dinsdagochtend door de politie aangehouden op station Den Haag Centraal. Dat meldt De Telegraaf. De man gedroeg zich verdacht.

Politieagenten, die vanwege de nucleaire top in groten getale aanwezig zijn op het station, hielden hem vervolgens staande. In zijn bagage werden de wapens aangetroffen. Hij is gearresteerd en meegenomen naar het bureau.

Volgens De Telegraaf is daarna groot alarm afgegeven. Een bron meldt aan de krant dat de Amerikaanse president Barack Obama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel daarom ook later bij het World Forum aankwamen.

Update 12.50 uur
ANP geeft een iets andere lezing van het incident. De politie heeft op station Den Haag CS een man aangehouden die verschillende vuurwapens bij zich had. Dat meldde het Openbaar Ministerie. Volgens justitie heeft het incident niets te maken met de nucleaire top die in de stad wordt gehouden.

De man had geen explosieven bij zich, zoals andere media berichtten. Over de identiteit van de verdachte is nog niets bekend. Het is verder onduidelijk of de man is opgepakt in een trein, op een perron of in de stationshal.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukt dat de Amerikaanse president Barack Obama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel dinsdagochtend nog bilaterale overleggen hadden, voordat ze naar de top gingen. Daarom arriveerden ze later bij het World Forum waar de nucleaire top wordt gehouden. Hun vertraging had niets te maken met de arrestatie van de gewapende man op het Centraal Station van Den Haag.