Miljonair slaat vriendin tot zombie

Een Russische multimiljonair is op de vlucht nadat hij zijn vriendin zo in elkaar sloeg dat ze leek 'op een zombie uit een horrorfilm'.

Pavel Ushanov (33) is CEO van de Russische communicatiemaatschappij Devino Telecom. Zijn vriendin, het model Alexandra Sereda (27), vertelde hem dat ze na twee jaar de relatie wilde beëindigen. Hierdoor raakte Ushanov zo buiten zinnen dat hij er ongenadig op los begon te meppen.

Vanaf haar ziekbed laat Sereda weten: "Toen ik om 7 uur 's morgens naar mijn werk wilde vertrekken hoorde ik de deurbel en daarna zijn stem. Ik merkte dat hij geïrriteerd was en ik durfde de deur niet te openen. Omdat hij niet weg wilde gaan deed ik dat uiteindelijk toch maar en zonder iets te zeggen stormde hij naar binnen en sloeg me met de vuist in het gezicht."

Ze verklaarde verder dat hij haar vervolgens gedurende tien minuten sloeg waar hij haar raken kon. Toen ze riep dat hij haar nog zou doden, antwoordde Ushanov: "Goed, dat is precies wat ik wil."

Alexandra kon ontsnappen en had gelukkig haar telefoon op zak zodat ze de politie en hulpdiensten kon bellen. In het ziekenhuis zag ze de foto's van haar gezicht en concludeerde dat 'ze eruitzag als een zombie in een horrorfilm'.

De politie meldt dat Ushanov sinds de feiten op de vlucht is en heeft een aanhoudingsbevel tegen de man uitgevaardigd.