'Katholieken: boycot Heineken'

Een opperhoofd van een Amerikaans Rooms-katholiek clubje heeft medegelovigen opgeroepen om Heineken, Guiness en de bieren van Samuel Adams te boycotten. Hoewel sommige vormen van het gerstenat inderdaad zeer terecht de moeite van het boycotten waard zijn, hebben de relikneusjes een -in hun ogen- betere motivatie.

Nadat de (Katholieke) organisatie van optochten tijdens St. Patrick's Day besloot om homoseksuele uitingen tijdens de parades in New York en Boston te weigeren, besloten de brouwers op hun beurt de afgesloten sponsorcontracten met het evenement dan maar op te zeggen. De producenten van het engelenpis wilden namelijk niets te maken hebben met een organisatie die er geen enkel probleem mee heeft om andersgeaarden te discrimineren.

Tolerantie dient in de ogen van de Kathozieken uiteraard van slechts een kant te komen en de godsvrezende groep voelt zich op hun beurt gediscrimineerd en aangetast in de religieuze vrijheid om andersdenkenden te schofferen. Een woordvoerder stelt letterlijk: "De homoseksuele groeperingen hebben geen enkel respect voor de constitutionele rechten van Katholieken." Uit wraak gaan ze nu dus andere merken bier dan bovengenoemde naar binnen slurpen

De slechte verliezers roepen andere Katholieke groeperingen op hetzelfde te doen.